UngHistorie

UngHistorie fortæller de mange store og små historier om ungdomsskolerne i form af historiske artikler, jubilæumsskrifter, interviews og erindringer fra de nuværende og tidligere elever og undervisere.

UngHistorie er startet i 2014 af Rasmus S. Larsen og Jakob C. Krohn i samarbejde med Ungdomsskoleforeningen. Jeg er ansvarlig for at vedligeholde og videreudvikle hjemmesiden.

Siden bringer bringer tre slags indhold:

Historisk – jubilæumsskrifter, erindringer og længere artikler om ungdomsskolens historie i Danmark. Vores ambition er at kunne tilbyde Danmarks bedste og mest alsidige samling af tekster og billeder om ungdomsskolehistorien. Vi vil bl.a. bruge skolernes 75-årsjubilæum i 2017 som anledning til at samle stof.

Aktuelt – en mosaik af udvalgte tekster, videoer, billedgallerier og ”gode historier” fra ungdomsskolerne. Som tiden går, vil de ældste dele af mosaikken indgå i historien som et kaleidoskopisk tidsbillede fra skolernes dagligdag.

Fremadrettet – visioner for ungdomsskolen og dens funktion i samfundet; beskrivelser af sammenhængen mellem ungdomsskolens historie, nutid og fremtid.


Her kan du se mere om opsætningen af unghistorie.dk.