Europaforum

Groenkorn-Europaforum-www

Europaforum er en nyheds-/blogside, som drives af en selvstændig redaktion. Vores mål er at styrke den offentlige debat om EU-politiske emner og demonstrere, hvorfor nutidens EU reelt er en integreret del af det demokratiske system i Danmark, til trods for, at danske medier ofte fremstiller EU-politik som noget fjernt og uvedkommende. Samtidig arbejder Europaforum for at vise, hvordan borgere kan påvirke den politiske proces og hvordan det er muligt at trække udviklingen i forskellige retninger.

Bag siden Europaforum står foreningen af samme navn. Jeg er selv en af initiativtagerne og ansvarshavende redaktør. Mine opgaver er ideudvikling, tovholderi og opsøgende arbejde overfor mulige debattører, skribenter og redaktionsmedlemmer. Jeg står også for produktion og klipning af vores podcasts.

Vores første podcastserie hedder Vindmåleren. Den får jævnligt besøg af aktuelle og tidligere politikere og eksperter, som drøfter de aktuelle politiske kampe på EU-plan. Med tiden vil vi udvide konceptet med flere podcastserier, hver med deres nicheemne. Optagelserne foregår i vores redaktionslokaler i Odense og ved foredrag og debatmøder rundt omkring på Fyn. Under coronakrisen er vi også begyndt at bruge Zoom, som nu er en del af praktisk taget alle vores optagelser.

Vindmåleren udgives på Spreaker som hovedplatform.

Se mere på https://www.europaforum.dk.